Denise De Bondt

Omdat alle kinderen belangrijk zijn.....

 Welkom op deze website


Deze website gaat een beetje over mezelf, mijn professionele activiteiten, mijn artistieke en creatieve activiteiten, maar ook over jongeren.  Jongeren hebben het in deze tijd absoluut niet gemakkelijk.  De druk van onze hedendaagse maatschappij valt niet te onderschatten Die druk voelen zij ook.  De puberjaren wegen soms zwaar en het pesten of gepest worden is nooit ver weg. Daarboven komt de prestatiedrang en de lat die we voor die jongeren steeds maar hoger leggen

Maar wat als je daar bovenop ook nog een Niet Begeleide Minderjarige Vreemdeling (NBMV) bent ? Wat als je als puber hier helemaal alleen staat ? Geen mama die je kan troosten, geen papa waaraan je je verhaal kwijt kan, je de taal (nog) niet machtig bent, niet eens weet of je hier in België zal mogen blijven..... Wat dan ?

.

Over die jongeren, die NBMV gaan mijn verhalen die je ook op deze site terug kan vinden. Hun sterktes, hun verdriet, hun talenten.  De hindernissen die ze moeten overwinnen, de absolute dieptepunten en hun veerkracht.  


Het is belangrijk dat deze jongeren gehoord worden, dat we hun verhalen kennen, dat we meer bewust worden van hun problematiek.  Voor jongeren heeft dit gegeven ook een zeer belangrijke opvoedkundige waarde.  Meer inzicht kennis en begrip voor anderen in andere situaties leidt tot meer tolerantie en verdraagzaamheid.  

Door voordrachten en infosessies in scholen en verenigingen, bedrijfsleven, serviceclubs, en debatten vertel ik hun verhaal.